Shod proti genocidu, za svobodno Palestino. 3. oktober 2024 Ljubljana, Slovenija

V četrtek shod za svobodno Palestino

Potrebujemo še kakšen dodaten razlog?

Gibanje za pravice Palestincev je s podporo drugih družbenih skupin in organizacij za četrtek, 3. oktobra sklicalo protestni shod “Stop genocidu, za svobodno Palestino”. Ta se bo ob 17:30 začel na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Na protestni shod v Ljubljani v sklopu Dnevov akcij proti militarizmu in nacionalizmu poziva tudi Antiavtoritarna platforma, katere poziv v celoti objavljamo spodaj.

Ustavite genocid v Gazi!

Več kot 76 let po Nakbi, se ubijanje nadaljuje in prav kmalu bomo obeležili eno leto neprekinjene genocidne agresije na Gazo, v kateri je izraelska država ubila najmanj 41.467 ljudi, od tega skoraj 16.500 otrok, ranila pa več kot 95.921 ljudi. 10.000 ljudi je pogrešanih, več kot 2 milijona pa razseljenih, mnogi med njimi večkratno.

Genocid v Gazi in sočasen teror na Zahodnem bregu sta le trenutno najbolj vidna izraza sistema naseljenskega kolonializma, okupacije in apartheida v Palestini. V zadnjih tednih je zionistična imperialna misija močno okrepila tudi svoje napade na Libanon, kjer je ubila na stotine in razselila na 10 tisoče ljudi.

Izraelski teror, ki celotno regijo spreminja v puščavo in pokopališče, je mogoč zaradi aktivne podpore ZDA in držav članic EU, ki še naprej zagotavljajo izdelavo, nakup in transport orožja. Del te verige predstavljajo tudi države v naši regiji, med njimi Slovenija.

V kontekstu transnacionalnih dnevov akcij proti militarizmu in nacionalizmu na Balkanu (od 1. do 10. oktobra 2024) pozivamo “k akcijam proti orožarski industriji in prevozu orožja, proti vsem nacionalnim vojaškim aparatom, multinacionalnim vojaškim koalicijam in vse večji militarizaciji naših družb.”

“Izražamo solidarnost s palestinskim ljudstvom in pozivamo k uporu v vseh balkanskih regijah, da se prekine politična in vojaška podpora, ki jo balkanske države zagotavljajo državi Izrael. Zavedamo se, da sovražnik ni le vojna sama, temveč tudi države in kapitalistični sistemi, ki jo ohranjajo in imajo od nje dobiček.”

Pridružujemo se pozivu na protestni shod Stop genocidu, za svobodno Palestino 3. oktobra ob 17:30 na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Nasprotovati genocidu pomeni napasti sistem, ki ga omogoča!

Pesek, ne olje v stroj militarizma!

Preko zidov nacionalizma in vojne!

Solidarnost z vsemi dezerterji!

#BalkanAnarchistsAgainstWar

Antiavtoritarna platforma

V Ljubljani, 30. septembra 2024

Scroll to Top