Brcnimo rasizem 2024. 7. september 2024. Ljubljana.

V soboto Brcnimo rasizem na Taboru

Antifašistični nogometni turnir v Ljubljani

V soboto, 7. septembra bo v Ljubljani ponovno potekal antifašistični nogometni turnir Brcnimo rasizem, obeta pa se tudi pester spremljevalni program.

Turnir je del širše pobude, ki s športom promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. V Ljubljani je bil prvič organiziran leta 2009, od leta 2012 pa poteka vsako leto. Več let je turnir potekal tudi v Zagorju ter nekajkrat tudi v drugih krajih po Sloveniji. Pobudništvo kot vedno vabi ljudi v drugih krajih, da tovrstne dogodke organizirajo tudi sami.

Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprt skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

V tekmovalnem delu dogodka se bo med seboj pomerilo dvanajst ekip. Te so so razdeljene v štiri skupine s po tremi ekipami kot jih je določil današnji žreb tekmovanja, pri katerem je pomagala lokalna mularija in ekipi ND Proleterji in Plac/Iskra. Najuspešnejše ekipe v predtekmovanju se bodo pomerile še v polfinalu, ostale pa v tekmah od 5. do 8. mesta.

Poleg nogometnih tekem se obeta tudi pester spremljevalni program, veliko bo prostora tudi za druženje in navijanje. Na voljo bo tudi hrana in pijača, poskrbljeno pa bo tudi za glasbo.

Vse informacije o tokratnem dogodku najdete tukaj, pobudo pa lahko spremljate tudi na njihovi FB strani.

Scroll to Top